top of page

להיכנס להריון תקין, ומהר!

הניסיון להרות יכול להיות תקופה מרגשת, אבל זה יכול לבוא גם עם מערך אתגרים משלו. ישנם גורמים רבים שכדאי לקחת בחשבון כשאתם מנסים להיכנס להריון, ממתי לקיים יחסי מין ועד מה אתם יכולים לעשות כדי להגדיל את הסיכויים להריון.

מעקב אחרי ימים פוריים

במאמר זה, אני אתן כמה טיפים כיצד להיכנס להריון ומה שאת צריכה לדעת כדי להפוך את המסע שלך להורות להצלחה.

  1. תביני את המחזור החודשי שלך: לפני שתתחילו לנסות להיכנס להריון, חיוני שתהיה לך הבנה טובה של המחזור שלך. המחזור שלך הוא הזמן שבין היום הראשון למחזור שלך ליום הראשון של הווסת הבאה. מחזור הווסת הממוצע הוא 28 ימים, אך הוא יכול להשתנות מאדם לאדם. את יכולה להשתמש בלוח ביוץ כדי לעקוב אחר המחזור החודשי שלך ולזהות את הימים הפוריים שלך.

  2. זהי את הימים הפוריים שלך: ימים פוריים הם הימים במחזור החודשי שלך שבהם יש סיכוי גבוה יותר להיכנס להריון. את הכי פורייה בימים שלפני הביוץ, כלומר כשהשחלה שלך משחררת ביצית. בדרך כלל, הביוץ מתרחש בערך 14 ימים לפני המחזור הבא שלך. את יכולה להשתמש בערכות או באפליקציות לחיזוי ביוץ כדי לעזור לך לעקוב אחר הימים הפוריים שלך.

  3. קיום יחסי מין בזמן הנכון: קיום יחסי מין במהלך הימים הפוריים שלך הוא הגורם החשוב ביותר בכניסה להריון. שאפו לקיים יחסי מין לפחות פעמיים עד שלוש בשבוע במהלך חלון הפוריות שלך כדי להגדיל את הסיכויים שלך להתעברות. זה חיוני לקיים יחסי מין באופן קבוע מכיוון שזרע יכול לשרוד במערכת הרבייה הנשית עד חמישה ימים.

  4. השתמשו בעמדה הנכונה: כמה תנוחות מיניות יכולות לעזור לזרע להגיע לצוואר הרחם ולהגדיל את הסיכוי שלך להיכנס להריון. התנוחות הטובות ביותר להתעברות הן אלו המאפשרות חדירה עמוקה, כמו עמדת המיסיונרית או סגנון הכלבלב. עמדות אלו יכולות לעזור לזרע להגיע אל צוואר הרחם ביתר קלות.

  5. שמרי על הבריאות שלך: הבריאות הכללית שלך יכולה להשפיע על הפוריות שלך, ולכן חיוני לדאוג לעצמך אם את מנסה להיכנס להריון. שמרי על משקל תקין, התעמלי באופן קבוע, אכלי תזונה מאוזנת והימנעי מעישון, אלכוהול וסמים. גורמים אלה יכולים כולם להשפיע על הפוריות שלך ועל יכולתך להרות.

  6. אל תלחצי יותר מדי: ניסיון להיכנס להריון יכול להיות מלחיץ, אבל נסי לא לתת ללחץ להגיע אליך. מתח יכול להשפיע על הפוריות שלך ולהקשות על הכניסה להריון. נסי למצוא דרכים להירגע ולהפחית את רמות הלחץ שלך, כגון מדיטציה, יוגה או בילוי עם אנשים אהובים.

Expecting
Doctor Examining Pregnant Woman

הריון בריא חיוני הן לאם והן לתינוק.

זה מתחיל לפני ההתעברות ונמשך לאורך כל ההריון. להלן מספר טיפים כיצד לנהל הריון בריא:

  • טיפול טרום הריון: טיפול קדם הריון מתייחס לטיפול שאת מקבל, לפני שאת נכנסת להריון. זה כולל ביקור אצל רופא הנשים שלך כדי לדון בכל בעיה בריאותית שיש לך, וכדי לוודא שאת מעודכנת בכל החיסונים שלך. רופא הנשים שלך עשוי להמליץ גם על נטילת ויטמינים טרום לידתיים, חומצה פולית ותוספי מזון אחרים.

  • אכילה בריאה: אכילת תזונה בריאה ומאוזנת חשובה לבריאות הכללית ולפוריות. אמנם אין "דיאטת פוריות" ספציפית, אבל ישנם מזונות מסוימים שיכולים לעזור לתמוך בבריאות הרבייה ולהגביר את הסיכוי להיכנס להריון. הנה כמה מזונות שמועילים לפוריות:

    • פירות וירקות: פירות וירקות עשירים בנוגדי חמצון וחומרים מזינים אחרים שיכולים לסייע בהגנה על הגוף מפני נזקים ודלקות. שאפי לאכול מגוון של פירות וירקות צבעוניים בכל יום.

    • דגנים מלאים: דגנים מלאים כגון אורז חום, קינואה ושיבולת שועל הם מקור טוב לפחמימות מורכבות, סיבים וויטמינים מקבוצת B, שיכולים לסייע בוויסות רמת הסוכר בדם ולתמוך בבריאות הרבייה.

    • חלבון רזה: בחרי מקורות חלבונים רזים כגון עוף, דגים וחלבונים צמחיים כמו שעועית, עדשים וטופו. אלה חשובים לבנייה ולתיקון רקמות ויכולים לסייע בתמיכה בבריאות הרבייה.

    • שומנים בריאים: שלבו שומנים בריאים בתזונה שלכם כמו אבוקדו, אגוזים, זרעים ודגים שומניים כמו סלמון. אלה חשובים לייצור הורמונים ולבריאות הרבייה הכללית.

    • מוצרי חלב דלי שומן: מחקרים הראו שנשים שצורכות מוצרי חלב דלי שומן עלולות להיות בסיכון מופחת לאי פוריות בביוץ.

    • בנוסף למזונות אלו, חשוב לשמור על לחות על ידי שתיית מים מרובה והגבלת צריכת מזון מעובד, משקאות ממותקים ואלכוהול.

  • פעילות גופנית סדירה: פעילות גופנית חשובה במהלך ההריון מכיוון שהיא יכולה לעזור לך לשמור על משקל תקין, להפחית את הסיכון לסוכרת הריון ולשפר את מצב הרוח שלך. את צריכה לשאוף לביצוע של לפחות 30 דקות של פעילות גופנית מתונה ברוב ימות השבוע, אבל חשוב לדבר עם הרופא שלך לפני תחילת כל תוכנית אימונים.

  • הימנעות מחומרים מזיקים: הימנעות מחומרים מזיקים כמו טבק, אלכוהול וסמים חשובה להריון בריא. עישון במהלך ההריון עלול להגביר את הסיכון ללידה מוקדמת, משקל לידה נמוך ובעיות בריאותיות אחרות. שתיית אלכוהול במהלך ההריון יכולה גם להזיק לתינוק ולהגביר את הסיכון למומים מולדים. חשוב גם להימנע מסמים במהלך ההריון, מכיוון שהם עלולים להזיק לתינוק שלך ולהוביל לבעיות בריאותיות לכל החיים.

Doctor Examining a Pregnant Woman
Ultrasound

מתי כדאי לך לפגוש את הגניקולוגית שלך?

אם את מתכננת להיכנס להריון, כדאי לקבוע פגישה לפני הריון עם רופא נשים שלך. פגישה זו תאפשר לך לדון בכל החששות שיש לך לגבי כניסה להריון, לזהות בעיות בריאותיות פוטנציאליות שעשויות להשפיע על ההריון שלך, ולגבש תוכנית לייעול בריאותך לפני שתכנסי להריון.

הפגישה הראשונה הינה פגישה מוקדמת:

פגישה מוקדמת צריכה להתקיים לפחות שלושה חודשים לפני שתתחילי לנסות להיכנס להריון. זה מאפשר לך ולרופא הנשים שלך לזהות ולטפל בכל בעיה בריאותית פוטנציאלית, לבצע את כל השינויים הדרושים באורח החיים, ולהבטיח שאת נוטלת את התוספים והתרופות המתאימים כדי לייעל את בריאותך לפני ההריון.

במהלך הפגישה רופא הנשים יעבור איתך על:

  1. ההיסטוריה הרפואית שלך ועל כל התרופות שאת נוטלת כעת כדי לזהות בעיות בריאותיות פוטנציאליות שעשויות להשפיע על ההריון שלך. הרופא עשויים גם להמליץ על בדיקות נוספות או סקר כדי להעריך את הבריאות הכללית שלך ולזהות גורמי סיכון פוטנציאליים.

  2. גורמי אורח חיים: הרופא שלך ידון בתזונה שלך, הרגלי פעילות גופנית וכל הרגלים או התנהגויות שעשויים להשפיע על הפוריות שלך או על בריאות ההיריון שלך, כגון עישון או שתיית אלכוהול. הם עשויים להמליץ על שינויים באורח החיים שלך ולספק הדרכה כיצד לייעל את בריאותך לפני ההתעברות.

אם את מנסה להרות ללא הצלחה, אולי כדאי לקבוע תור לרופא נשים

אי פוריות משפיעה על כ-1 מתוך 8 זוגות, וישנן סיבות אפשריות רבות ואפשרויות טיפול.

להלן מספר גורמים שכדאי לקחת בחשבון בעת החלטה אם עליך לפנות לרופא הנשים שלך:

  • גיל: אם את מתחת לגיל 35 ומנסה להרות במשך 12 חודשים או יותר ללא הצלחה, או אם את מעל גיל 35 ומנסה כבר 6 חודשים או יותר, ייתכן שיהיה רעיון טוב לקבוע פגישה פגישה עם רופא הנשים שלך. 

  • מצבים קיימים: אם יש לך מצב רפואי קיים, כגון תסמונת שחלות פוליציסטיות (PCOS) או אנדומטריוזיס, שעלול להשפיע על הפוריות שלך, ייתכן שיהיה רעיון טוב לפנות לרופא מוקדם יותר בתהליך.

כניסה להריון דורשת סבלנות, תזמון ואורח חיים בריא. הבנת המחזור החודשי שלך, זיהוי הימים הפוריים שלך, קיום יחסי מין בזמן הנכון ובתנוחה הנכונה, טיפול בבריאות שלך והפחתת מתח הם כולם גורמים חיוניים להגדלת הסיכויים שלך להריון. אם את מנסה להיכנס להריון כבר מספר חודשים ללא הצלחה, אולי כדאי לקבוע תור לרופא נשים. הוא יכול לעזור לזהות כל בעיה פוטנציאלית שעשויה להשפיע על הפוריות שלך ולהמליץ על אפשרויות טיפול שיעזרו לך להרות. עם העצות האלה, את בדרך להגדלת המשפחה שלך תוך זמן קצר. בהצלחה!

תגובות

Share Your ThoughtsBe the first to write a comment.
bottom of page